Google reviews: 4.9/5
4.9/5

Door heel Nederland & België

24/7 Geopend

Autolaadkraan

NIEUW: CERTIFICAAT OP AFSTAND

€ 199,- ex BTW
UNIEK BIJ ONS

Veilig werken met de autolaadkraan

Snel je autolaadkraan certificaat nodig om zelfstandig de lading te mogen lossen? Behaal je certificaat voordat je begint met het werken met de autolaadkraan, het is namelijk niet aan te raden om ongeschoold met deze machine te werken.

Een autolaadkraan is een machine met hijsfunctie die op een transportmiddel wordt bevestigd zoals achter op een vrachtwagen. Deze machine moet worden bestuurd door een chauffeur. De machine kan worden gebruikt om zware lasten te hijsen, laden of te lossen. Bekijk verschillende types autolaadkranen op deze website om een idee te krijgen van de mogelijkheden van dit type kraan.

In principe geldt het autolaadkraan certificaat voor chauffeurs die hun lading alleen laden en lossen vanaf naast de vrachtwagen tot 10 ton per meter (10 T/M). Gaan ze verder reiken dan wordt er gesproken van hijsen, zoals bijvoorbeeld te zien is op de afbeelding hiernaast. Bij het hijsen moet een chauffeur in het bezit zijn van een geldig machinisten certificaat.

Een veilig hijsbewijs kunnen wij uiteraard ook verzorgen en kan gevonden worden op de volgende pagina: veilig verplaatsen van lasten. 

Inhoud van de autolaadkraan opleiding

Tijdens de cursus leert een cursist om de autolaadkraan correct op te stellen, en hierbij rekening te houden met de stabiliteit en belastbaarheid van het hydraulisch systeem van de kraan. 

Bij een correcte opstelling kan er over worden gegaan op het bedienen van de kraan en lasten te verplaatsen. Belangrijk is dat hijsmiddelen en de kraan zelf goedgekeurd zijn en de cursist weet hoe hij dit vooraf moet controleren. 

Naast veiligheid en theoretische kennis wordt ook aandacht besteedt aan speciale manoeuvres en behendigheid van het hijsen. In de praktijk is vaak tijdsdruk bij leveringen, hierdoor is het belangrijk dat een chauffeur efficiënt kan werken met de kraan. Dan is hij snel door het beperken van onnodige handelingen en bewegingen. In plaats van dat hij snel is door gehaaste bewegingen en het overslaan van veiligheidsprocedures. 
 
Bij Lastminutecertificaten kunt u er vanuit gaan dat een chauffeur snel en veilig kan werken met de autolaadkraan. De cursist ontvangt een certificaat dat 5 jaar geldig is. Het certificaat ontvangt de cursist in PDF formaat in de e-mail zodat het gemakkelijk toe te voegen is aan het curriculum vitae. 

Theorie inhoud

 • Technische aspecten van de autolaadkraan
 • ARBO wet 
 • Werkvoorbereiding
 • Maximale werkbelasting
 • Hijsmiddelen (kettingen en slings)

Praktijk inhoud

 • Controle keuring van kraan
 • Controle keuring van hijsmiddelen (kettingen en slings)
 • Veiligheidsaspecten 
 • Aanslaan van verschillende types lasten
 • Laden van de lasten
 • Lossen van de lasten
 • Invouwen van de kraan 

Voor wie is de autolaadkraan opleiding?

De opleiding is bedoeld voor mensen die een veilig en verantwoord autolaadkraan willen leren besturen. De opleiding is voor mensen die willen voldoen aan de wettelijke eisen en een certificaat willen kunnen laten zien bij controle. 

Daarnaast is deze cursus voor chauffeurs die op een behendige wijze lading willen kunnen laden en lossen, en dit willen oefenen in een veilige leeromgeving zonder stress en afleiding.

De cursus veilig werken met de autolaadkraan is in principe enkel incompany te volgen, maar mocht u geen beschikking hebben over een autolaadkraan kunnen we er samen naar kijken. Vaak hebben wij in de directe omgeving een locatie of kunnen wij dit voor u regelen bij een ander bedrijf. Ook kan desnoods een autolaadkraan gehuurd worden bij een derde partij. 

Bij interesse kunt u gewoon vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook voor vragen, tips en adviezen zijn wij altijd bereikbaar. Een aangepaste offerte is uiteraard mogelijk bij het bestellen voor meerdere cursisten tegelijk.

Youtube video

Bekijk hiernaast de youtube video van een 40 T/M EFFER autolaadkraan. Een prachtige video waarbij de werking van een gloednieuwe kraan mooi in beeld gebracht wordt. Volledig custom build bovenop een gloednieuwe Mercedes wagen. Leuk om eens te bekijken en zo wellicht zelf al wat te visualiseren.

Tarieven

Op afstand

Autolaadkraan
199 Excl. BTW
 • Goedkoopste van Nederland & België
 • Gemakkelijk op afstand
 • Gegarandeerd geslaagd!
 • Binnen 1 uur uw officiële certificaat
 • Ook in het weekend
 • Geen dag vrij nodig
 • Certificaat geldig in heel Europa!

Op locatie

Autolaadkraan
299 Excl. BTW
 • Gegarandeerd geslaagd!
 • Bij u op locatie
 • Ook in het weekend
 • Aantrekkelijke tarieven
 • In company? Krijg een offerte op maat!

Ervaring van onze klanten:

Maurice Vriends
Maurice Vriends
Lees verder
Doordat ik als zzper niet graag vrijneem om een certificaat te halen (dag werk missen kost geld) wilde ik het in de avond doen. Dit kon zonder probleem bij lastminutecertificaten.nl, super chill! Snel geregeld zonder moeilijk gedoe met plannen etc Lache instructeur, vlogen er zo doorheen! Aanraderrr 💪🏻
Nathalie de Waard
Nathalie de Waard
Lees verder
Ik had op korte termijn een Heftruck certificaat nodig en via last minute certificaten was dit de volgende dag al mogelijk. Het was erg leerzaam en de instructeur was humoristisch en erg vriendelijk. Bedankt!
Jeroen Reijnhout
Jeroen Reijnhout
Lees verder
Laatst mijn verrekijker certificaat gehaald bij Lastminutecertificaten.nl! Cursus was, vergeleken andere cursussen, erg leuk om te volgen. Mayall maakt van een saaie dag theorie en praktijk een feestje, wat het leerproces uiteraard ten goede komt!
ApM vd Kreeke
ApM vd Kreeke
Lees verder
Snelle service zoals de naam al zegt. Ook fijn dat op locatie mogelijk is.
Bart van Wijk
Bart van Wijk
Lees verder
Mayall bedankt! Veel van je mogen leren.
Wallie M
Wallie M
Lees verder
Gustawke fqd
Gustawke fqd
Lees verder
Teun Lindenbergh
Teun Lindenbergh
Lees verder
Suat B
Suat B
Lees verder
Rick van Poelje
Rick van Poelje
Lees verder
Mike Sluijs
Mike Sluijs
Lees verder
Nick Fillius
Nick Fillius
Lees verder
Jelmer Weezepoel
Jelmer Weezepoel
Lees verder
Roy Brouwer
Roy Brouwer
Lees verder
Ruby Wiktor
Ruby Wiktor
Lees verder
Mike B
Mike B
Lees verder
Previous
Next

Bekijk volledig aanbod

Certificaat aanvragen

Vul onderstaande gegevens. Wij nemen vervolgens contact met u op